Featherlight

In sommige gevallen staat een kapconstructie het gewicht van een standaard halfsteensschoorsteen niet toe. De uitkomst hiervoor is de lichtgewicht Featherlight schoorsteen. Ook wanneer er meer binnenruimte nodig is voor de dakdoorvoeren t.o.v. een standaard schoorsteen met een halfsteens schoorsteenkolom is de Featherlight een goede keuze.

Lichtgewicht met steenstrips

De Featherlight heeft zijn lichte gewicht te danken aan de speciale aluminium kolom die bekleed wordt met een vezel cementplaat, voorzien van gezaagde steenstrips. Hierdoor is een zwaar metselplateau niet meer van toepassing. Een schoorsteen met Featherlight kolom weegt 55 kg per m², waar een traditionele gemetselde schoorsteen 150 kg per m² weegt. De Featherlight moet op een geschikte onderconstructie staan en mag dus niet direct op het dak geplaatst worden. Qua uiterlijk, functionaliteit, plaatsing en verankering is de Featherlight verder identiek aan de halfsteens uitvoering.

Dit systeem is tevens ideaal voor het vervangen van een oude lekkende schoorsteen. De Featherlight kan in veel gevallen als renovatie project zonder verankering op de Next kunststof lekbak geplaatst worden en wordt dan gedragen door zijn eigen gewicht. Omdat de steenstrips van de door de klant aangeleverde stenen worden verzaagd, heeft de Featherlight schoorsteen altijd dezelfde uitstraling als de bouwstenen van de woning en verouderen de stenen op dezelfde manier mee.

 

10 jaar garantie
Tom Keijzer

Kan ik je van dienst zijn?

Wat je wensen ook zijn, bij Next Schoorstenen denken wij graag met je mee. We zoeken samen naar de beste oplossing. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 07.30 en 16.00 uur.

Bel 078 673 4204 of stuur ons een e-mail naar info@nextschoorstenen.nl
Tom Keijzer
Sales